Kesäsuunnitelmia

Kuva: Marika Finne

Yleensä olemme perheen kanssa kesäisin buukanneet matkan etelään. Ehkä alun perin sillä ajatuksella, että jos Suomen kesä ei tarjoakaan yhtään kunnon rantakeliä, niin on sitten ainakin viikko sellaisessa paikassa, jossa voi uida, läträtä aurinkorasvoilla ja pukeutua kepeisiin hellemekkoihin. Viikko Kreikassa tai Espanjassa tekee yleensä tehtävänsä ja sen jälkeen on kiva palata kotiin, säähän kuin säähän.

Mutta tänä vuonna onkin erilainen kesä, sillä olemme tehneet etelänmatkan sijaan varauksen koiranpennusta. Ja myös säästöt varataan nyt tähän uuteen koiranelämän mittaiseen sijoitukseen, joka oletettavasti saapuu rikastuttamaan perhe-elämäämme elokuun puolivälissä. Siitä lisää sitten, mutta sitä ennen takaisin kesälomasuunnitelmiin.

Nyt, kun lomarahat menevät koiran hankintaan, kesäloma vietetään Suomen rajojen sisäpuolella, korkeintaan pikavisiittiä johonkin lähikaupunkiin lukuun ottamatta. Mutta ei hätää, Suomihan on kauniita paikkoja pullollaan ja Helsinki mitä loistavin kesäkaupunki.

Ja sitten tajusimme vielä blogiystäväni Marikan kanssa, että meillähän on yksi viikko kesäkuussa sellainen, jolloin kumpikin on kaupungissa yksin, ilman muuta perhettä. Mitä luksusta! Siitä tulee yksi kesän parhaista viikoista.

Yhteiseen lomaviikkoomme, jolloin siis päivät ollaan töissä ja illat liesussa, olemme suunnitelleet jo vaikka mitä. Kaikki pienten lasten vanhemmat tietävät, miten ihmeellistä on, että voi mennä oman aikataulun mukaan, asua viikon yksin omassa kodissa, tehdä töiden jälkeen mitä mieli tekee, mennä kotiin, kun mieli tekee ja syödä mitä mieli tekee. Ei siinä, etteikö aika lapsen ja perheen kanssa olisi parasta, mitä elämässä voi kuvitella, mutta onhan tällainen viikko vapaudessakin jotain aivan tajunnan räjäyttävää. Pelkästään ajatus siitä tuntuu lomalta.

Kesälomaviikko Helsingissä koittaakin jo aivan kohta, heti juhannuksen jälkeen. Kuulette siitä sitten lisää. Olemmeko onnellisesti hunningolla vai iskeekö ikävä? Stay tuned!


Kuva: Marika Finne


Kommentit

Suositut tekstit