Fisken på Disken - makuelämys ja tunnelma hyvällä asiakaspalvelulla tarjoiltuna

Kuva: Marika Finne

Tämä elämys toteutui yhteistyössä Fisken på Diskenin kanssa.

Kaikki, jotka ovat olleet joskus raskaana, tietävät, miten monesta herkullisesta annoksesta voi joutua kieltäytymään raskausajan ruokavaliosuositusten vuoksi. Tai miten monta hankalaa tilannetta voi tulla vastaan, kun yrittää selvittää sisältääkö jokin ruoka-annos kiellettyjä ainesosia. Yleisesti ottaen kaiken tulee olla pastöroitua ja läpeensä kypsennettyä. Majoneesin sisältämä raaka kananmuna on yleinen este monen kesäisen herkun, esimerkiksi Skagenin, uuniperunatäytteen tai hampurilaisen nauttimiselle. Samoin kypsentämättömät pehmeät juustot, jotka muutoin kuuluvat salaatissa kesän suosikkiherkkuihini.

Tähän mennessä olen itse kokenut esimerkiksi seuraavanlaisen vastauksen kysymykseen ovatko maitotuotteet, joita käytätte kaikki pastöroituja: ”Kyllä niiden pitäisi olla. Käytämme vain suomalaisia maitotuotteita ja niistä 90 % on pastöroituja." No, en ole valmis ottamaan edes 10 % riskiä, joten valitsen mieluummin toisen paikan, missä syödä.

Mutta onneksi moni ravintola myös suhtautuu asiaan vakavasti eikä asiakkaan tarvitse jäädä arvailujen varaan. Tällaisen positiivisen asiakaskokemuksen tarjosi Helsingin Kampin keskuksessa sijaitseva kalaravintola, Fisken på Disken.

Ravintola oli kiinnostanut minua jo pitkään ja nyt, kun kalaruokien himo oli kasvanut raskauden myötä ja blogin vuosipäiväkin odotti kunnon juhlistamistaan, lähdin tekemään itselleni ja Marikalle pöytävarausta Fiskeniin.

Kuva: Marika Finne

Kuva: Marika Finne

Kuva: Marika Finne

Ennen varausta olin yhteydessä ravintolaan sähköpostitse varmistaakseni, että listalta löytyy riittävästi valikoimaa myös raskaana olevalle. Positiivinen asiakaskokemus alkoi jo vastauksesta, jonka sain. Vakuutuin, että erilaisten erityisruokavalioiden huomioiminen on ravintolassa osa arkipäivää ja olimme lämpimästi tervetulleita.

Ja näin olikin. Annokset muokattiin tarpeellisilta osin vastaamaan ruokavaliotani ja jokaisen ruokalajin kohdalla kerrottiin, mitä ainesosia annos pitää sisällään. Alkudrinkki ansaitsee erityismaininnan. Kaikkien niiden siirappimehulta maistuvien aiempien kokeilujen jälkeen vihdoinkin jotain kunnollista. Sopivan hapokas juoma, jossa lehtikuohu ja karpalomehu muodostivat hyvän liiton. Visualistille myös ulkonäöllä oli toki merkitystä.

Kuva: Marika Finne

Kuva: Marika Finne

Menuksi päädyimme valitsemaan Chef's menun. Kaikki viisi ruokalajia olivat jokainen huolella mietittyjä, taidolla valmistettuja ja viimeisteltyjä. Erityisesti mieleen jäi Fiskenin versio Fish & Chips -klassikosta, ihanan sitruunainen ja kermainen parsarisotto sekä moderni versio Bouillabaissesta. Makeiden ystävänä tietysti odotin innolla myös jälkiruokaa. Muromaito-pannacottaa, mansikkasorbetia ja -marenkia sisältävä herkku oli raikas lopetus.

Kuva: Marika Finne

Fiskenin "Fish n Chips"
Kuva: Marika Finne

Parsarisotto
Kuva: Marika Finne

Kuva: Marika Finne

Hiilisiikaa
Kuva: Marika Finne

Turskaa & kampasimpukkaa "bouillabaisse"
Kuva: Marika Finne

Kuva: Marika Finne

Kuva: Marika Finne

Muromaitoa ja mansikkaa
Kuva: Marika Finne

Se, mistä Fisken på disken saa meiltä erityiskiitosta on ruoan lisäksi tunnelma. Se, että työntekijöiden kesken on hyvä meininki ja he viihtyvät työssään välittyy tunnelmana myös asiakkaille. Makuelämys on aina parempi, kun se tarjoillaan ystävällisen asiakaspalvelun kera. Fiskenissä tunnelma on mutkaton mutta asiallinen, ilman turhaa pöyhkeilyä ja pönötystä. Kun henkilökunta viihtyy, viihtyvät myös asiakkaat.

Kuva: Marika Finne
Kuva: Marika Finne

Tunnelman luojana myös tila on tärkeä. Fiskenissä se, että ollaan kauppakeskuksen yläkerrassa unohtuu. Oli myös kiva kuulla, miten yksityiskohtiin on ravintolan sisustuksessa kiinnitetty huomiota. Pienet mietityt asiat tekevät paikasta persoonallisen.

Kuva: Marika Finne

Kuva: Marika Finne

Ei siis tarvitse lähteä merta edemmäs kalaan. Hyvät apajat löytyvät joskus yllättävän läheltä. Lämmin suositus Fisken på Diskenille meiltä!




Kommentit

Suositut tekstit